A módszer előnyei

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Hocus és Lotus módszer tökéletesen alkalmazkodik az óvodai és iskolai nyelvoktatás sajátosságaihoz. A foglalkozások akár magasabb csoportlétszám esetén is lehetőséget nyújtanak minden gyermeknek az aktív együttműködésre, a módszer alkalmazása esetén nincs szükség egyéb kiegészítő anyagokra, szemléltető eszközökre, szókártyákra, tárgyakra stb.

A módszer elméleti hátterét és gyakorlati alkalmazásának módját, a foglalkozások ajánlott felépítését az érdeklődők tanfolyamainkon ismerhetik meg. Az egyes történetek közvetítésének mikéntjét a módszer lényegi eleminek megismerése után a pedagógus a tanári kézikönyv és oktató DVD segítségével könnyedén elsajátíthatja.

A módszer és tananyagai használhatóak önállóan, vagy kiegészítésként, az órai munka színesítésére. Kétnyelvű program szerint működő óvodáknak és iskoláknak is kiváló, hiszen a kedves történeteket, meséket minden gyermek szívesen hallgatja és meséli. A történetek nyelvi anyaga nagyon jól használható a napi tevékenységek idegen nyelvű szervezés során is.